Има ли критерии за отлежаване на джин, както правим за вино/уиски?
Знакът за качество на джин наистина не е за възрастта, а за доброто, качественото производство и яснотата на ботаническите продукти, които блестят в духа. Мартин ни казва, че джинът е много различен дух от нещо като уиски. „Нашият майстор дестилатор, г-жа Лесли Грейси, експериментира с узряването на джин, но установи, че когато започнете да усвоявате добива на дървесина от стареене на бъчви, това променя духа и го притъпява. Губите този чист, ясен, свеж характер, който прави джина различен. “
Наяр добавя: „Някогашните производители на занаятчийски джин са отлежавали джин за няколко месеца, но сега това е непозната практика.” За разлика от виното и уискито, където ароматите идват от дърво, джинът не е част от лигата за стареене. Ароматите в джина идват от различните растителни продукти, добавени по време на процеса на дестилация. Това, което е в тенденция обаче, е отлежаването на коктейлите, направени от джин, за да се даде повече сложност на крайната напитка. Негрони на възраст от бъчви е чудесен пример за отлежал коктейл от джин.
Какво отличава джина като течност ...
Джинът е сложен дух, който предлага разнообразие от аромати, което го отличава сред останалите. Има безкрайни възможности за аромат, които можете да изследвате с джин като течност поради неговата универсалност.
История…
Това не е всичко, джинът има забележително завладяваща история, простираща се стотици години назад. Най-важната съставка, която прави джина – джин, е плодовете на хвойната.
„Преди хиляди години хвойновото зрънце е било известно със своите лечебни свойства. В тази ботаника има много завладяваща мистика, която дори преди няколкостотин години се смяташе, че предпазва от чумата. В резултат на това стана изключително ценно “, казва Мартин.
Кои са най -добрите варианти да се използват като смеси с джин?
Класическият микс за джин е индийска тонизираща вода, това е най -популярната джин сервираща по целия свят. Но красотата на джина, казва ни Мартин, е, че той се смесва доста перфектно с огромна гама от различни миксове-ябълков сок, джинджифилов бир, газирана вода-всичко това работи много добре.
Наяр добавя към него и казва: „Вермутът, когато се смеси с джин, се нарича мартини и добавя, че е друг изключителен микс. Ако не харесвате горчивина от тоник, тогава содата с лимон/лайм сърдечен също работи добре. Последната тенденция е SONIC, който е наполовина сода и наполовина тоник. Gin & Juice с малко газирана вода набира скорост в настоящите времена. Освен това на пазара има гама от ароматизирани тонизиращи води, които се нуждаят само от лед и джин.
И правилната храна, към която да отидете?
Мартин ни казва: “Няколко варианта, които трябва да опитате, могат да бъдат Пиле 65 с джин и тоник – те вървят много добре, тъй като свежестта на напитката пресича тази подправка.”