Въведете все по-популярните нишестета, които се използват като средство за други вкусове – от ориз Арборио, който прави най-кремообразното ризото, до фетучини, тортелини и зити. Когато приготвяте италианска кухня у дома, пролетете най-добрата паста, която можете да си позволите. Това, разбира се, освен ако не се чувствате амбициозни и не искате да направите своя собствена.
Много по -лесно е да направите паста, отколкото си мислите. Въпреки че там има изобилие от фантастични джаджи-дъски за ньоки, екструдери с ръчно коляно и машини за каватели-всичко, от което се нуждаете, е кухненски робот, точилка и гладка, удобна повърхност. „Пастата е един от най -простите елементи за правене, но хората се страхуват от нея“, казва Бастианич. Започнете, като комбинирате брашно и вода, след което надградете върху това. Добавете малко яйце и малко зехтин, разбъркайте всичко в кухненския робот и тестото се оформя. (Съвет: Когато тестото започне да се отдръпва отстрани на процесора, е готово.) След това използвайте проста логика. Ако тестото е твърде лепкаво, добавете брашно; ако е прекалено сухо, добавете вода. Оставете тестото да почине, след което го разточете и го нарежете. Толкова е просто.
Независимо дали решавате да си направите сами или не, започването с прости ястия от тестени изделия е чудесен начин да донесете вкусовете на Италия на масата си. Опитайте рецепти, които съдържат само две или три съставки, направете петминутен сос и продължете оттам. „Слушай небцето си. Ако казва да се олекоти аромата на аншоа, направете го. Ако искате да направите ястие по -леко, добавете зеленчуци, като издънки броколи “, казва Бастианич. Това е гъвкава наука.
И накрая, не забравяйте, че добрата италианска храна започва с пазаруването. Направете качествените съставки приоритет, когато внасяте италианска кухня във вашата кухня. И когато намерите ястие, което обичате, се придържайте към него. „Практикувайте, докато не можете да го правите само със сърцето и ръцете – точно както правят италианците“, казва Киарело.